Beste restaurant in Chinchón – onze Top 10

Beste restaurants in Chinchón op de Plaza Mayor

Een restaurant in Chinchón vinden als je niet weer wilt koken in je studio is geen uitdaging. Op en rondom het marktplein vind je een scala aan geweldige restaurants. Waar vooral typische producten uit de regio worden gebruikt. Zoals anijslikeur, olijfolie, wijn en knoflook. Vooral het laatste is waar Chinchón bekent om staat.

Restaurant in Chinchón kiezen, moelijk?

Ja, want er zijn zoveel restaurants om uit te kiezen. Vandaar dat wij onze Top 10 hieronder hebben samengesteld. Wij reserveren graag een tafel voor jou. Bedenk wel, dat het hoofdgerecht (vlees/vis) sober wordt geserveerd, zonder garnering van groenten. Wij adviseren dan ook om groenten als voorgerecht te bestellen. De Spanjaarden dineren erg laat, vandaar dat je hier in Chinchón op z´n vroegst om 20 uur aan tafel kunt gaan.

1- La Columna – restaurant in Chinchón – van alle markten thuis

Twee favoriete restaurants in Chinchón naast elkaar op het eeuwenoude marktplein, La Columna en La Balconada. Elke keer weer een dilemma voor ons, gaan we de linkerdeur in of juist vandaag de rechterdeur. Het komt regelmatig voor, dat we het ene restaurant reseveren voor onze gasten, maar dan toch bij het andere restaurant naar binnengaan.

Kortom, heb je zin in een Spaans ontbijtje, een uitgebreide lunch of een geweldig diner, hier sla je de plank nooit mis. Of misschien alleen een aperitiefje aan de authentieke bar om een aantal tapas te proeven. La Columna, een smaakvol ingericht restaurant met een sfeervolle patio, een van de betere restaurants in Chinchón.

2- La Balconada – ons restaurant in Chinchón nummer 1!

Een prima restaurant als je in bent voor een klein beetje romantiek. Een van de betere restaurants waarop je in een van de kleine balkonnetjes kunt eten die uitkijken op het marktplein. Daarnaast hebben ze een eetkamer in huiselijk sfeer voor een intiem gevoel. De menukaart is gevarieerd, waardoor je ervan verzekerd bent dat je niets tekort komt. Probeer hier de morcillo, de Ibérico ham en niet te vergeten de leche frita geflambeerd met Chinchon´s eigen anijslikeur.

3- Mesón de la Virreina

Dit restaurant in Chinchón is van alle markten thuis. Je kunt er uitrusten op het terras, waar je het wel en wee op de Plaza Mayor (marktplein) goed kunt aanschouwen. De eetzalen zijn erg knus ingericht met nostalgische details, waardoor je je snel thuis voelt. De bereiding van het vlees wordt nog altijd gedaan op de oude braadoven en als je van speenvarken of lam houdt, dan is dit restaurant een grote aanrader.

4- La Villa

De perfecte plek voor een welverdiende kop koffie aan de bar of een wijntje met lekkere tapas. In de schaduw, onder de gaanderijen op het terras in de zomer is het goed toeven. La Villa, een verrassend leuk restaurant met een aparte menukaart. En niet te vergeten met een geweldig mooi uitzicht over het oude marktplein. Echter jouw aandacht zal worden getrokken naar alle lekkere gerechten op de kaart en waar de kerk stiekempjes met jou meekijkt.

Restaurant in Chinchón - Cuevas del Vino

5 – La Casa del Pregonero

Een chique restaurant met toch een huiselijke sfeer. Een soort van patio met vele planten en fraai gedecoreerde tafels. Dit is ook een van de restaurants in Chinchón die op de Plaza Mayor liggen. Miriam Hernández is de chef-kok en eerste vrouw in Madrid met een onderscheiding op culinair vlak. Dit door haar betrokkenheid in streekproducten. Dus laat je smaakpapillen prikkelen en laat je overtuigen, dat zij inderdaad het stokje over heeft genomen van Michelin-ster bekroonde koks.

6 – Terraza Los Huertos

Als je geen zin hebt om te koken of in bent voor een snelle hap, dan is Los Huertos een ideale, betaalbare optie. In de zomer is het hier heerlijk, aangezien het terras in een patio ligt en dan de verneveling aanstaat voor extra verkoeling. De patio is een groene, knusse plek met een mooie vijgenboom. De pizza´s, hamburgers en maaltijdsalades zijn een echte aanrader en versbereid.

7 – Mesón Cuevas del Vino – restaurant in Chinchón met wijngrotten

Laat je verrassen door de unieke ambiance, waar velen beroemheden jou voor zijn gegaan. De oude wijnvaten, die in het restaurant staan, staan namelijk vol met teksten en handtekeningen. De hoofdeetzaal is in de oude boederij, waar de werktuigen voor het persen van druiven en olijven van vroeger nog staan. Dit restaurant in Chinchón, is uniek doordat je hier de verrassende wijngrotten kunt bezichtigen. Dus ga terug in de tijd, toe de boederij nog operationeel was en proef  het boerenleven.

8 – La Tahona – restaurant in Chinchón voor in het zonnetje

Als de temperatuur aangenaam is om buiten te zitten, dan is La Tahona een goede keuze. In dit restaurant kun je de lekkerste biefstuk (solomillo) eten op het buitenterras op de Plaza Mayor. En als je gelukt hebt, dan werkt de zingende ober, altijd weer even grappig. Men zegt dat de keuken hetzelfde is als Café de la Iberia, die iets verder een restaurants hebben, maar toch zijn wij meer gecharmeerd van La Tahona.

Restaurant vlakbij Chinchón - Casa José in Aranjuez

Restaurants vlakbij Chinchón

9 – Casa José in Aranjuez

Het buitenbeentje, wat betreft locatie dan. Dit restaurant ligt in Aranjuez, maar wat een pareltje! Je kunt je hier laten verwennen door een 6 gangen menu of een hapje en een drankje pikken in het atelier. Je kunt de topkok haar werk zien doen in de open keuken van het atelier met de verste aparte ingredienten. Als je van lang tafelen houdt, in een Michelin waardig restaurant, dan kan ik dit restaurant van harte aanbevelen.

10 – El Rincón de Luis in Titulcia

Een gezellig, gemoedelijk restaurantje in het dorp Titulcia. Het boerenland in deze omgeving is zeer vruchtbaar door het micoklimaat van de omliggende rivieren. Waardoor ze overheerlijke tomaten, asperges en andere groenten van topkwaliteit serveren. Daarnaast staan ze bekend om hun stoofschotels van klein wild zoals wilde patrijs, konijn en haas wat niet vreemd is in dit heuvelachtig landschap. Het enige minpuntje is, dat je er alleen ´s middags kunt eten. Onze tip is dan ook om eerst een stevige wandeling te maken en daarna een uitgebreide lunch.