In het paleis van Aranjuez voel je je als een koning(in) te rijk

Paleis van Aranjuez - werelderfgoed UNESCO

Paleis van Aranjuez – UNESCO werelderfgoed

Het koninklijk paleis van Aranjuez ligt op slechts 20 minuten rijden van Los Mofletes. Een bruisende stads en tevens een UNESCO-werelderfgoedlocatie dankzij de uitgestrekte tuinen langs de Taag.

Een wandeling door de beroemde paleistuinen is dan ook onvermijdelijk om alle prachtige beelden en fonteinen te bewonderen. Laat je versteld staan door de glitter en glamour in het majestueuze paleis en waan je je als een echte royalty.

De tuinen en paleis van Aranjuez

Vlak na het bruggetje over de Taag begint de omheining al van de Prinstentuin. Deze laan met de vele hoge bomen doet ons altijd aan Nederland denken. Voordat je Aranjuez centrum binnenrijdt, zie je her en der auto´s geparkeerd staan. Dit is dan ook de beste plek om je auto te parkeren om verder te voet Aranjuez te verkennen.

Het paleis van Aranjuez is een sierlijk en symmetrisch complex. Eeuwenlang is het een toevluchtsoord geweest voor de royalty’s. Eenmaal binnen tref je weelderig gedecoreerde zalen en privévertrekken, die een inkijk geven in kunst en geschiedenis. Daarnaast een zaal met kostuums en ceremoniële jurken, evenals de paleiskapel.

Een wandeling door de mooie tuinen zal je zeker doen denken aan het “Concierto de Aranjuez”, een van de meest beluisterde muziekwerken ter wereld.

Privé vertrekken van de royals - Paleis van Aranjuez

“Jardín del Principe” (Prinsentuin) en museum “de Falúas”

De Prinsentuin is een uitgestrekt natuurgebied van ongeveer 150 hectare. En diende als uitbreiding van de koninklijke gronden. De ingangen bevinden zich aan de laan met bomen. Het is zeker de moeite waard om hier een wandeling te maken midden in de natuur.

Het museum van de pleziervaarboten bevindt zich in Casa de Marinos. Ze werden gebruikt om de Taag te bevaren en zeer geliefd door de koninklijke familie.

De Prinsentuin is op z´n mooist in de herfst met alle mooie herfstkleuren van de bomen en bladeren die op de grond liggen.

Rust even uit op een van de bankjes bij de Chinese vijver “Estanque Chinescos”, een van de meest idyllische plekjes in de Prinsentuin.